Home

Emissies

Emissies

 

FysioHolland

FysioHolland is een toonaangevende fysiotherapieorganisatie met meer dan 50  praktijklocaties. Vanwege de schaalgrootte is FysioHolland beter in staat om te innoveren en de administratieve lasten efficiënt te organiseren. Via praktijkovernames en samenwerkingen is de ambitie om in de periode 2016-2018 door te groeien. Via financiering hiervan gaat FysioHolland in deze periode meerdere series obligaties uitgeven. De eerste emissie is gestart in mei 2016. 500 obligaties ad € 1.000,- zijn aangeboden. Verkocht zijn 300 obligaties. www.fysioholland.nl

 

Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is een landelijke organisatie die thuis service en zorg verleent aan senioren. Voor financiering van het franchisenetwerk gaat Home Instead Finance B.V. 9 series obligaties uitgeven in 2015, 2016 en 2017. Platform Zorgobligatie. nl ondersteunde hierbij en bracht deze onder de aandacht. Voor meer informatie over Home Instead verwijzen wij naar de website van Home InsteadObligatieprogramma gesloten. 

 

Hallux Voet Experts

Podotherapie organisatie Hallux heeft per 1 februari 2016 de emissie gestart van de Hallux Zorgobligatie. De inschrijving op de 250 obligaties ad € 1.000,- heeft plaatsgtevonden in besloten kring.  183 obligaties zijn verkocht. Verwachte nieuwe emissie 2018. http://www.hallux-groep.nl

 

 

 

Afgerond

Negen emissies Home Instead Thuisservice 2015 - 2017

Voor nieuwe franchiselocaties zijn 9 emissies volledig ingeschreven. In een frequentie van circa 1x per 2 maanden wordt een nieuwe franchise opgezet waarvoor de lokale franchisenemer, naast inbreng eigen middelen, financiering ophaalt via een obligatie. Obligatie heeft standaard looptijd van 4 jaar met start aflossing na het 2e jaar en een rente van 6%.

 

DC|Groep

In 2011 heeft de DC|Groep van zorgondernemer Loek Winter een 5-jaars obligatie tegen 6,25% uitgegeven. De initiatiefnemers achter Zorgobligatie.nl hebben de obligatie opgezet en de plaatsing begeleid. Deze obligatie wordt gezien als eerste obligatie in de zorg en op Tweede Kamer vragen antwoordde minister Schippers ondersteunend dat dat zorgaanbieders vrij zijn om te kiezen hoe ze investeringen willen financieren. Schippers schreef: "Deze aanbieder heeft gekozen voor het uitgeven van obligaties. Obligaties geven wel recht op rente en op terugbetaling van hun inleg, maar niet op winstuitkering of zeggenschap, anders dan in de financieringsvoorwaarden als gebruikelijk geregeld, over besluiten van de zorgaanbieder. In die zin lopen de plannen van de ondernemer niet vooruit op de plannen van het kabinet."